AKYURT PROJE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

AKYURT ANADOLU  İMAM HATIP LISESI (ANKARA)

(Hafızlık ve Arapça Hazırlık Projesi / Örgün Eğitimle Hafızlık)

Okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılında proje okulu olarak eğitime başlamıştır.

Okulumuza hafızlığını tamamlayıp hafızlık belgesi bulunan ortaokul mezunu  öğrenciler Teog sınavı ile kayıt edilmektedir.

Okulumuzun tamamında yatılı olarak erkek öğrenciler öğrenim görmekte olup; Arapça hazırlık ve hafızlık projesi yürütülmektedir.

Bu öğrencilerimiz için birinci hedefimiz hafızlıklarını unutmamalarını sağlamakla birlikte kıraatlerini düzgün bir okuyuş düzeyine getirmektir. İslami ilimler için olmazsa olmaz olan Arapça dilini ilmi seviyede okuyan, yazan, anlayan ve anladığını da pratikte sözlü olarak ifade edebilen düzeye eriştirmektir.

Ayrıca İslami İlimlerde (Hadis, Fıkıh, Kelam, Tefsir vb.) İlahiyat Fakültesi öğrencileri seviyesine getirmektir. Pozitif ilimlerde de (Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik) üst düzeyde bilgi sahibi olarak yetiştirmektedir.

Kısacası okulumuzda okuyup mezun olan öğrenciler milli manevi değerlerine saygılı, milletine bağlı ve yararlı bununla birlikte ilmi seviyesi yüksek birer fert olarak yetişmiş olacaklardır.

Amacımız; yaşadığı çağı bilen çağın ürettiği sorunlara çözüm yolları bulan, ilmi geleneğimize sahip çıkan, bakış açısı geniş, kitap ve sünnet çizgisinde, özgüveni yüksek geleceğin âlimlerini yetiştirmektir.